Intretinerea Ferestrelor De Lemn

Calitatea materialelor utilizate pentru realizarea ansamblului de tamplarie lemn stratificat asigura o buna comportare in timp a acesteia.

Rezistenta si stabilitatea proprie a ferestrelor si usilor din lemn stratificat sub solicitarile de exploatare sunt asigurate prin conceptie, in domeniul de utilizare acceptat si prin montarea lor in conformitate cu instructiunile producatorului.

Intretinerea tamplariei pe perioada de exploatare consta in:

  • Ungerea, o data pe an, cu o picatura de ulei a mecanismelor fine si a armaturilor, in vederea pastrarii manevrabilitatii si functionalitatii.
  • Este interzisa vopsirea feroneriei.
  • Verificarea fixarii cu suruburi a armaturilor, deoarece in timp pot apare dereglari usoare a feroneriei.
  • Suprafetele de lemn se intretin prin stergere cu o carpa usor umezita. Este interzisa utilizarea de substante chimice agresive, care dizolva sau inmoaie lacul, solventi organici (acetona, etil-acetat, benzen, toluen, metanol, spirt etc.) sau folosirea unor scule ascutite (cutite, lame, perii de sarma).
  • Vitrajul se curata cu solutii obisnuite de spalat, fara a utiliza produse abrazive.

Sistemele de ferestre lemn stratificat cu vitraj termoizolant se recomanda in spatii prevazute cu instalatii de climatizare. In absenta acestora se impune aerisirea regulata a incaperilor pentru evitarea formarii condensului.

Ventilarea naturala a incaperilor se asigura prin raportul corespunzator, determinat la proiectare, intre volumul incaperii si suprafata ochiurilor mobile si prin deschiderea periodica a ferestrelor de catre utilizatori.

Intretinerea feroneriei oscilo-batante

la ferestrele de lemn este exemplificata mai jos:

Intretinerea feronerie ferestre lemn oscilo batante

Intretinerea feronerie ferestre lemn deschidere simpla

Instructuini de utilizare ferestre lemn stratificat

Lasă un comentariu