Bastion Theresia Timisoara

Complexul Bastion Therezia Timisoara, monument istoric este amplasat în centrul istoric al orasului Timisoara, zona de rezervatie istorica nationala, este o ramasita a vechii centuri de fortificatii, construita în stil “Vauban”, între anii 1723 – 1765.

Bastionul Maria Therezia Timisoara construit între anii 1730-1735 este cea mai mare bucată de zid păstrată din vechea Cetate a Timisoarei, costituie in zilele noastre un element de mare valoare istorica si arhitecturala, ofera Timisoarei un simbol baroc clasificat in Lista monumentelor istorice national. Proiectantul acestui monument a apartinut domnului architect Marius Miclaus. Valoarea proiectului pentru ferestre a fost de peste 400.000 mii euro.

Firma de antreprenoriat general “J.V. Bennert GmbH & Prowa Contracting and Consulting” a fost defapt un join venture intre doua societati germene cu traditie in restaurarea europeana. Experienta benefica cu care Bio Ferestre si Usi a colaborat cu acest antreprenor general german a contribuit la renasterea si punerea in valoare a acestui monument istoric considerat de specialisti “Cel mai mare santier de restaurare din Sud-Estul Europei”.

Lasă un comentariu